De verschillende rapporten

Er is veel informatie te vinden over een kentekennummer die beschikbaar is voor iedereen. Alle voertuiggegevens die je aanvraagt bevatten geen privacygevoelige informatie. Dit betekent niet dat je niks aan de informatie hebt. Juist de technische en juridische aspecten geven goede inzichten in de status van een voertuig. De rapporten die je kunt aanvragen zijn opgebouwd vanuit uitvoerige databases die alle platformen met voertuiggegevens raadplegen. Bij het aanvragen van de rapporten kun jijzelf bepalen welke rapporten je in wil zien. Het basisrapport zit er standaard bij. Met dit rapport kun je algemene informatie inzien. Wil je graag informatie over het schadeverleden van je auto, hoeveel eigenaren het voertuig heeft gehad of welke waarde je auto heeft? Stel dan direct jouw rapportenpakket samen met onze tool.

Basisrapport

Het gratis basisrapport beschikt over de algemene voertuiggegevens van het kentekennummer. Bij het opvragen van je rapportenpakket zit het basisrapport standaard in het pakket. Met het basisrapport heb je informatie over het merk, de afmetingen, het type motor, de zuinigheid, snelheid en nog 45 andere punten. Zo vind je bijvoorbeeld ook in het basisrapport het bouwjaar van het voertuig, het gewicht, de kilometerstand en hoeveel eigenaren de auto heeft gehad in het verleden. Tevens zijn de APK gegevens zichtbaar in dit rapport. Kortom, handige kennis bij het ondertekenen van de koopcontract.

Basisrapport

Tellerrapport

Het knoeien met de tellerstand komt helaas veel voor. Pas sinds 1 januari 2014 is het verboden om de teller terug te draaien. Dit betekent dat er nog veel auto’s zijn waarbij er mogelijk verkeerde informatie wordt getoond. Bekijk daarom het tellerrapport. In dit rapport staat de geregistreerde tellerstand van het voertuig. De RDW heeft immers een database voor tellerstanden. Klopt de geregistreerde tellerstand niet met de eigen gemeten tellerstand? Grote kans dat je pech hebt en er geknoeid is met de auto. De tellerstand heeft veel invloed op de prijs, de veiligheid en de onderhoudsconditie van de auto. Hierdoor is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de juiste tellerstand. Onder het motto ‘better safe than sorry’ kun je voordat je het koopcontract ondertekent eerst checken of de tellerstand overeenkomt met de geregistreerde.

Tellerrapport
Teller_Icoon
Eigenaren_Icoon

Eigenarenrapport

Als je jouw voertuig tweedehands koopt, dan heeft de auto meerdere eigenaren gehad. Hoeveel eigenaren dit is zie je in het basisrapport staan. Toch heb je met het basisrapport geen inzicht in de registratiedatum, het aantal dagen dat een eigenaar de auto had en of de auto op privé of zakelijk stond. Dit heb je wel met het eigenarenrapport. Bekijk of de auto steeds een korte periode onder een eigenaar viel, dit kan iets zeggen over de status van de auto. Werd de auto steeds snel doorverkocht? Waarschijnlijk is er dan iets mis met de auto.

Eigenarenrapport

Waarderapport

Wil je een auto kopen of ben je van plan om jouw auto te verkopen? Bekijk dan het waarderapport. Met dit rapport heb je een overzicht van de actuele internet prijzen, de aankoopwaarde, de nieuwe waarde en de handelswaarde. Ook zie je staan wat de positieve en negatieve prijsinvloeden zijn. Aan de hand van deze informatie kun je een geschikte prijs bepalen voor het voertuig. Kijk tevens naar de andere rapporten om een geheel beeld te krijgen van de status van de auto. Dit is namelijk van invloed op de prijs.

Waarderapport
Schade_Icoon

Schaderapport

Twijfel je of je auto schade heeft opgelopen of dat een verkoper de waarheid spreekt? Check het met het schaderapport en krijg inzicht in het verleden van het voertuig. Met dit rapport zie je of het voertuig schade heeft gehad in het verleden. Ook zie je bij schade staan wanneer het ongeval plaatsvond, het schadebedrag, de kilometerstand bij het schadeongeval en de positie van de schade. Aan de hand van deze informatie kun je nagaan hoe betrouwbaar de verkoper is en wat er allemaal is gebeurd met de auto in het verleden.

Schaderapport