RDW kentekencheck

In Nederland is het voertuig gekoppeld aan een uniek kenteken. Als u het kentekennummer weet, dan heeft u de mogelijkheid om van dat kenteken de voertuiggegevens op te vragen. Deze informatie wordt beheerd door onder andere de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

Waarde van een RDW Kentekencheck

Even voor de duidelijkheid

kenteken checken

De waarde van de auto bepalen

U kunt de waarde van een specifiek type auto bekijken door het natrekken van het kenteken. De waarde van een auto wordt immers bepaald door de technische aspecten van de auto en het aantal kilometers. Al deze gegevens kunt u inzien door middel van onze diverse rapporten. Met het tellerrapport krijgt u inzicht in het aantal geregistreerde kilometers van de auto. In het algemeen daalt de waarde van de auto, naarmate er op de teller meer kilometers staan. Let goed op fraude met de tellerstand. Doordat dit sterk de waarde van de auto bepaald, is het zeer aantrekkelijk om de tellerstand aan te passen.

Geen privacygevoelige informatie met rdw kentekencheck

Zodra u een kentekennummer heeft, kunt u de voertuiggegevens bekijken. Omdat iedereen het op kan zoeken, staan er geen privacygevoelige informatie in de rdw kentekencheck. Bij het kenteken opvragen ziet u daarentegen wel de technische aspecten staan van de auto. Hiermee kunt u vele inschattingen maken op gebied van onderhoud, waarde en de status van de auto. Ook kan de kentekencheck inzicht bieden in de juridische staat van de auto. Het is altijd goed om te checken of de auto gestolen is. Wanneer de autodiefstal nog niet geregistreerd is, dan kunt u dit ook niet in het rapport vinden. Toch komt het niet snel voor dat er nog informatie mist in het rapport.